ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερη η Αυστραλή έμπορος ναρκωτικών Σαπέλ Κόρμπι

ελεύθερη-η-αυστραλή-έμπορος-ναρκωτικ-205778

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα από φυλακή του Μπαλί η Αυστραλή αισθητικός και καταδικασμένη για εμπορία μαριχουάνας, Σαπέλ Κόρμπι. Η πρόωρη, πάντως, αποφυλάκισή της δεν μεταφράζεται και σε επιστροφή της στην Αυστραλία, καθώς ένας από τους όρους είναι να παραμείνει στην Ινδονησία τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Κόρμπι είχε καταδικαστεί το 2004 σε κάθειρξη 20 ετών για διακίνηση 4,2 κιλών μαριχουάνας τα οποία βρέθηκαν στη βαλίτσα της από τελωνειακούς υπαλλήλους του αεροδρομίου του Μπαλί. Η υπόθεσή της είχε απασχολήσει επί μακρόν την κοινή γνώμη τόσο της Αυστραλίας, όσο και της Ινδονησίας καθώς η 36χρονη αισθητικός επέμενε στην αθωότητά της.

Μετά από εννέα χρόνια κράτησης η ποινή της Κόρμπι μειώθηκε στα πέντε χρόνια κι έτσι σήμερα το δικαστήριο έδωσε εντολή για την αποφυλάκισή της.

Η Κόρμπι άφησε τις διαβόητες φυλακές Kerobokan συνοδεία ενός μίνι-βαν ενώ είχε καλυμμένο το πρόσωπό της με καπέλο και φουλάρι. Δεκάδες Αυστραλοί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργία είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τις φυλακές στην προσπάθειά τους να «κλέψουν» ένα πλάνο της.

Πιστεύεται, πάντως, ότι μέσα ενημέρωσης έχουν προσφέρει στην Κόρμπι περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια για να τους πει «κατ’ αποκλειστικότητα» την ιστορία της, ενώ πηγές αναφέρουν ότι σύντομα η περιπέτειά της θα μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου