ΔΙΕΘΝΗ

Σαφές προβάδισμα του CDU εν όψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου

σαφές-προβάδισμα-του-cdu-εν-όψει-των-ευρω-202173

Σαφές προβάδισμα των Χριστιανοδημοκρατών με 38% καταγράφεται ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν με 29%, αλλά με θεαματική άνοδο σχεδόν 9 ποσοστιαίων μονάδων. Την είσοδό τους στην Ευρωβουλή φαίνεται ότι εξασφαλίζουν άνετα οι ευρωσκεπτικιστές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ARD από το Ινστιτούτο Infratest dimap, οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 10%, η Αριστερά 8%, η «Εναλλακτική για την Γερμανία» 6% και οι Φιλελεύθεροι 4%, με όριο το 3%.

Στο ερώτημα ποιον θα ήθελαν ως πρόεδρο της Κομισιόν, ο Μάρτιν Σουλτς εξασφαλίζει 36%, έναντι 30% του τέως πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε ερώτημα εάν είναι σωστή η απόφαση για ενίσχυση της παρουσίας της Γερμανίας σε διεθνείς διενέξεις, το 52% απαντά καταφατικά, ενώ το 44% δηλώνει αντίθετο.

Όταν όμως η ερώτηση εξειδικεύεται, το 85% τάσσεται υπέρ της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας επιτόπου, το 84% υπέρ της διπλωματίας και της πολιτικής, ενώ το 63% απορρίπτει την προοπτική παροχής οικονομικής βοήθειας και μόλις το 22% εγκρίνει την στρατιωτική δράση σε συνεργασία με τους συμμάχους της Γερμανίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου