ΔΙΕΘΝΗ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου

δρακόντεια-μέτρα-ασφαλείας-για-την-πρ-200953

Σε φρούριο έχει μετατραπεί το Μιλάνο για την επίσημη πρεμιέρα – απόψε- του θεάτρου Λα Σκάλα. Την όπερα «Ζαν Ντ’ ’Αρκ» του Τζουζέπε Βέρντι, αναμένεται να παρακολουθήσει -άνευ απροόπτου- και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Αστυνομικοί έχουν πάρει θέσεις σε όλα τα κτίρια γύρω από το διεθνούς φήμης θέατρο, για να ελέγχουν άμεσα την περιοχή. Παράλληλα όμως, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να οργανωθούν έξω από την είσοδο του θεάτρου ηχηρές διαδηλώσεις από εργάτες και ανέργους.

Για τον λόγο αυτό, θα είναι παρόντες στην πλατεία εκατοντάδες καραμπινιέροι, ένστολοι και με πολιτικά, για να προληφθεί τυχόν παρείσδυση βίαιων ατόμων. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι καραμπινιέροι και οι αστυνομικοί θα πλαισιώνονται και από μέλη των ειδικών αντιτρομοκρατικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού της 13ης Νοεμβρίου, το αμερικανικό FBI είχε ειδοποιήσει τις ιταλικές αρχές ότι στους πιθανούς στόχους των τζιχαντιστών περιλαμβάνονται το θέατρο Λα Σκάλα, ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου και ο ’Αγιος Πέτρος στο Βατικανό.

Αύριο πρόκειται να λάβει χώρα στο Βατικανό, επίσης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η τελετή έναρξης του Αγίου Έτους των καθολικών, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου