ΔΙΕΘΝΗ

Ολάντ: Εξώφυλλο στο TIME, βουτιά στις δημοσκοπήσεις

ολάντ-εξώφυλλο-στο-time-βουτιά-στις-δημοσ-200402

Το Φρανσουά Ολάντ φιλοξενεί την επόμενη εβδομάδα στο εξώφυλλό του, το αμερικανικό περιοδικό TIME που διερωτάται αν ο Πρόεδρος μπορεί να «επιδιορθώσει την Γαλλία» και σημειώνει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Ολάντ δεν είναι η προσωπική του ζωή, αλλά το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε, λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού από την Βαλερί Τριερβελέρ. Ο Ολάντ μιλά για διάφορα θέματα και για τα προσωπικά του.

«Η ιδιωτική ζωή είναι, σε ορισμένες στιγμές, μια πρόκληση και πρέπει να γίνεται σεβαστή. Στην περίπτωσή μου δεν έχω το δικαίωμα να αφήσω να φανεί οτιδήποτε. Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος μπορεί να καταλάβει, ότι είτε είναι κάποιος πρόεδρος, είτε όχι, έχει δικαίωμα στην προσωπική ζωή. Αλλά φυσικά όταν είναι κάποιος πρόεδρος αυτό δημιουργεί καθήκοντα και υποχρεώσεις» υποστηρίζει ο Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος εκφράζει επίσης τον θαυμασμό του για την ικανότητα των ΗΠΑ «να ξεπερνούν τις δοκιμασίες» και εμπνέεται από το σλόγκαν της καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 «Υes, we can» («ναι μπορούμε»).

Όσο για το ερώτημα στο εξώφυλλο, αν μπορεί ο Ολάντ να φτιάξει την κατάσταση στην Γαλλία, η απάντηση- αν κρίνει κανείς από τις δημοσκοπήσεις- δεν είναι τόσο ενθαρρυντική, αφού σύμφωνα με το βαρόμετρο της TNS Sofres η δημοτικότητά του έχει κατρακυλήσει στο 19%.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου