ΔΙΕΘΝΗ

Φάκελος με σφαίρα στάλθηκε στην πρόεδρο της ιταλικής Βουλής

φάκελος-με-σφαίρα-στάλθηκε-στην-πρόεδ-200263

Απειλητική επιστολή που συνοδευόταν με μία σφαίρα στάλθηκε στο γραφείο της Λάουρα Μπολντρίνι, της προέδρου της ιταλικής Βουλής, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο «πολέμου» μέσα στο Κοινοβουλίου με σχόλια που δεν αρμόζουν στα κοινοβουλευτικά ήθη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας δεν βλέπουν σημαντικό ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατία αλλά θεωρούν αρχικά τον φάκελο «απότοκο του κλίματος των τελευταίων μηνών», σύμφωνα με την Repubblica.

Η επιστολή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μόνο μία χειρόγραφη σελίδα και περιείχε απειλές εναντίον της Μπολντρίνι. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η υπογραφή ήταν ένα αστέρι με το «Nuove B» («Νέες Μπ.», χωρίς όμως το R, που είναι αναφορά στις παλιές «BR» -τις Ερυθρές Ταξιαρχίες).

O φάκελος δεν έφτασε στο γραφείο της προέδρου της Βουλής. Οι υπάλληλοι της ταχυδρομικής υπηρεσίας στο Ροζέριο, κοντά στο Μιλάνο, «σταμάτησαν» τον φάκελο και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Στο φάκελο δεν υπήρχε όνομα αποστολέα, παρά μόνο ως διεύθυνση κάποια «Οδός Νατσαρένο» που θεωρείται ενδεχόμενη αναφορά στην έδρα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου