ΔΙΕΘΝΗ

Panama Papers: Νέα έρευνα στα γραφεία της Mossack Fonseca

panama-papers-νέα-έρευνα-στα-γραφεία-της-mossack-fonseca-19994

Οι αρχές του Παναμά προέβησαν σε νέα έρευνα σε ένα από τα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας του Παναμά Mossack Fonseca, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των “Panama Papers”, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας που διεξάγει την έρευνα.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από “νέες πληροφορίες” που έλαβαν οι αρχές “σχετικά με την πιθανή παρουσία στο κτίριο εγγραφών που αφορούν στη διαχείριση της εταιρείας Mossack Fonseca”, δήλωσε ο εισαγγελέας Javier Caraballo, αρμόδιος για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Αποσκοπεί επίσης να αναζητήσει πληροφορίες για τις “εταιρείες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατονομάστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης για πιθανή διάπραξη αδικημάτων”, επισήμανε ο κ. Caraballo στους δημοσιογράφους.

Κατά την έρευνα αυτή, “εντοπίσαμε μεγάλη ποσότητα εγγράφων, τα οποία θεωρείται πως ανήκουν στην εταιρεία”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δικηγορική εταιρεία αρχειοθετεί την πλειοψηφία των εγγράφων της σε ψηφιακή μορφή σε περισσότερους από 100 διακομιστές.

Η δικηγορική εταιρεία τόνισε σε ανακοίνωση “την προθυμία της να συνεργαστεί στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη” και διαβεβαίωσε πως τα έγγραφα που βρίσκονται στα γραφεία της περιέχουν “πληροφορίες” οι οποίες βρίσκονται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.

Είχε ήδη διεξαχθεί έρευνα στην έδρα της Mossack Fonseca επί 27 ώρες στις 12 Απριλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου