ΔΙΕΘΝΗ

Πήγαν για κασμίρ και βγήκαν αρουραίοι – Σκάνδαλο με ρούχα στην Ιταλία

πήγαν-για-κασμίρ-και-βγήκαν-αρουραίοι-199892

Ρούχα που πωλούνται ως κασμίρι στην πραγματικότητα περιέχουν τρίχωμα αρουραίων όπως αποκάλυψε η ιταλική αστυνομία η οποία προχώρησε σε 14 συλλήψεις και κατασχέσεις άνω τους ενός εκατομμυρίου κομματιών.

Οι ύποπτοι είναι κινεζικής καταγωγής και συνελήφθησαν στο Λιβόρνο και τη Ρώμη κατόπιν μακρόχρονης έρευνας μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Τα ρούχα που υποτίθεται ότι ήταν φτιαγμένα από μαλλί κασμιριού περιείχαν ένα μείγμα ακρυλικού και βαμβακιού, καθώς επίσης και τρίχωμα από αρουραίους και άλλα ζώα. Κατασχέθηκαν επίσης ρούχα-μαϊμού από μαλλί μερινό, μετάξι και πασμίνα.

Η παραγωγή πλαστών εμπορευμάτων είναι πολύ διαδεδομένη στην Κίνα, καθώς από αυτή εξαρτάται η επιβίωση ολόκληρων κοινοτήτων όπως μεταδίδει η Want China Times της Ταϊβάν.

Το Πεκίνο λαμβάνει μέτρα για την πάταξη του φαινομένου καθώς τα προϊόντα- μαϊμού βλάπτουν τις εξαγωγικές δραστηριότητες της χώρας σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Arab News, οι Σαουδάραβες καταναλωτές μπορεί να αποτραπούν από την αγορά προϊόντων με σήμανση “Made in China” ακόμα και στις γνωστές φίρμες, φοβούμενοι ότι θα είναι πλαστά.

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου