ΔΙΕΘΝΗ

Αντιεμβολιάστρια τραγουδίστρια νόσησε επίτηδες από κορονοϊό και πέθανε

αντιεμβολιάστρια-τραγουδίστρια-νόση-199303

Μια Τσέχα λαϊκή τραγουδίστρια κατέλεξε καθώς νόσησε εσκεμμένα από κορωνοϊό θέλοντας να πάρει το υγειονομικό πάσο έτσι ώστε να μπορεί να επισκέπτεται τη σάουνα και το θέατρο. Πρόκειται για την Hana Horka, η οποία ήταν τραγουδίστρια του τσεχικού συγκροτήματος Asonance. Η 57χρονη Horka όπως δήλωσε ο γιος της Jan Rek ήταν τους ασθενείς που είχαν «χτυπηθεί» από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ο γιος της μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο iRozhlas.cz. πρόσθεσε πως τόσο ο ίδιος όσο και πατέρας του ήταν εμβολιασμένοι αλλά νόσησαν πριν από τα Χριστούγεννα. «Αποφάσισε να συνεχίσει να ζει κανονικά μαζί μας και προτίμησε να κολλήσει κορωνοϊό παρά να εμβολιαστεί», είπε ακόμη.

Δύο μέρες προτού πεθάνει έγραψε στα social media ότι «επέζησα. Ήταν έντονο. Τώρα θα υπάρχει το θέατρο, η σάουνα, μία συναυλία…και ένα επείγον ταξίδι στη θάλασσα». Λίγες ώρες πριν πεθάνει πήγε μία βόλτα και όταν επέστρεψε άρχισε να παραπονιέται για πόνους στην πλάτη. Λίγο αργότερα κατέληξε.

Ο γιος της έστρεψε τα βέλη του προς την πλευρά ενός τοπικού κινήματος αντιεμβολιαστών λέγοντας ότι τα μέλη του επηρέασαν τη μητέρα του. «Τα χέρια τους είναι βαμμένα με αίμα», δήλωσε. «Ξέρω ακριβώς ποιος την επηρέασε… Με στεναχωρεί που πίστευε τους ξένους περισσότερο από την οικογένειά της», συμπλήρωσε.

«Δεν ήταν μόνο πλήρης παραπληροφόρηση αλλά και απόψεις για τη φυσική ανοσία και τα αντισώματα που αποκτώνται μέσω μόλυνσης», ανέφερε ακόμη.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου