ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Φορτηγό πλοίο κόπηκε στα δύο εν μέσω θαλασσοταραχής

γαλλία-φορτηγό-πλοίο-κόπηκε-στα-δύο-εν-198591

Ένα ισπανικό φορτηγό πλοίο, το οποίο είχε υποστεί βλάβη αμέσως μετά τον απόπλου του, προσέκρουσε σε έναν κυματοθραύστη στην περιοχή του Ανγκλέ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο και να τραυματιστεί ένας από τους ναυτικούς που επέβαιναν σε αυτό, ενώ παρατηρείται και διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα.

Δύο ελικόπτερα έχουν σπεύσει στην περιοχή για να απομακρύνουν τον τραυματία και τα υπόλοιπα δέκα μέλη του πληρώματος του πλοίου Luno, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της πόλης του Ανγκλέ. Ωστόσο η επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνεται λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή, με ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα και θαλασσοταραχή, με κύματα ύψους έξι μέτρων.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών επειδή παρατηρήθηκε διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα. Το Luno μεταφέρει λιπάσματα, όμως τη στιγμή του ατυχήματος ήταν κενό φορτίου. Στις δεξαμενές του υπήρχαν 123 κυβικά μέτρα καυσίμου.

Το πλοίο, που έχει μήκος 100 μέτρων, υπέστη βλάβη στις μηχανές του μετά τον απόπλου του από το Μπαγιόν και ενώ στην περιοχή επικρατούσε καταιγίδα. Κόπηκε στα δύο σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από την παραλία του Ανγκλέ.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Sud-Ouest διακρίνεται το ένα κομμάτι που έχει κολλήσει στον κυματοθραύστη και το δεύτερο που εξόκειλε στην παραλία ενώ από πάνω πετάει ένα ελικόπτερο της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου