ΔΙΕΘΝΗ

Εξώφυλλο γερμανικού περιοδικού προκαλεί με Λάουντα – Σουμάχερ

εξώφυλλο-γερμανικού-περιοδικού-προκ-197886

Την έντονη αντίδραση του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Νίκι Λάουντα, έχει προκαλέσει το εξώφυλλο του γερμανικού σατιρικού περιοδικού Titanic, που τον φωτογραφίζει με τίτλο: «Τόσο άσχημο ήταν το χτύπημα του Σούμι».

«Αποκλειστικό! Η πρώτη φωτογραφία μετά το ατύχημα» γράφει ο υπέρτιτλος, ενώ η εικόνα αναφέρεται φυσικά στο ατύχημα που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ στις 29 Δεκεμβρίου στις γαλλικές Άλπεις.

Το σατιρικό περιοδικό Titanic τοποθέτησε μια φωτογραφία του Αυστριακού Λάουντα, που είχε υποστεί άσχημα εγκαύματα σε ατύχημα στη Φόρμουλα 1 το 1976.

Ο Σουμάχερ, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, ήταν σε τεχνητό κώμα μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όπου και η διευθύντριά του Σαμπίν Κεμ, επιβεβαίωσε πως άρχισε η σταδιακή μείωση της καταστολής σε μια προσπάθεια να ξυπνήσει.

Ο Λάουντα δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Heute: «Το εξώφυλλο είναι προκλητικό, απολύτως απαράδεκτο και ασεβές. Ποιος τυπώνει τέτοιες ανοησίες;».

Στο περιοδικό, υπάρχει επίσης ένας οδηγός για τους γονείς, βοηθώντας τους να περιγράψουν στα παιδιά το ατύχημα του Σουμάχερ συνδυάζοντας «τη διασκέδαση με τα παιχνίδια».

Περιέχει επίσης ένα παζλ με τον Σουμάχερ να φορά κράνος και ένα λαβύρινθο, όπου αν πάρει κανείς λάθος τη στροφή κατεβαίνοντας την πλαγιά ενός βουνού, οδηγεί τον παίκτη στο νοσοκομείο.

Ο συντάκτης του περιοδικού Titanic, Τιμ Γουλφ, αντέδρασε στην κριτική του Λάουντα, δηλώνοντας: «Η κριτική του κ. Λάουντα μας ενδιαφέρει».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου