ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή δύο ανιψιοί της γυναίκας του Μαδούρο για διακίνηση ναρκωτικών

στη-φυλακή-δύο-ανιψιοί-της-γυναίκας-το-197074

Σε κάθειρξη 18 ετών σε αμερικανική φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών καταδικάστηκαν δύο ανεψιοί της πρώτης κυρίας της Βενεζουέλας.

Ο 32χρονος Φράνκι Φρανσίσκο Φλόρες δε Φρέιτας και ο κατά ένα χρόνο μικρότερός του, Εφρέν Αντόνιο Κάμπο Φλόρες -ανεψιοί της Σίλια Φλόρες, συζύγου του Νικολάς Μαδούρο-, είχαν συλληφθεί πριν από δύο χρόνια στην Αϊτή από μυστικούς πράκτορες της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών. Τους μετέφεραν στη Νέα Υόρκη, όπου καταδικάστηκαν κατηγορούμενοι ότι σχεδίαζαν να περάσουν 800 κιλά κοκαϊνης από τη Νότια Αμερική μέσω της Ονδούρας στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του, Σίλια Φλόρες

Το Καράκας κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι απήγαγε τους δύο εξαδέλφους και τους έστησε παγίδα προκειμένου να υπονομεύσει την αριστερή κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας. Η σύζυγός του είναι μέλος της πανίσχυρης Συντακτικής Συνέλευσης της χώρας και διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής από το 2006 έως το 2011.

Η εισαγγελία ζήτησε να επιβληθεί 30ετής κάθειρξη στους δύο κατηγορούμενους, αλλά το δικαστήριο στη Νέα Υόρκη έκρινε την ποινή αυτή υπερβολική, καθώς οι δύο άνδρες δεν είχαν βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Τα ξαδέλφια αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά τους έκριναν ενόχους οι ένορκοι τον Νοέμβριο του 2016.

Η υπόθεση ήλθε να βαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα, μετά την απόφαση του Τραμπ να επιβάλει τον περασμένο Ιούλιο κυρώσεις στον Μαδούρο και άλλους αξιωματούχους της Βενεζουέλας για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το θάνατο περισσοτέρων από 120 ανθρώπων στη διάρκεια των βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου