ΔΙΕΘΝΗ

Τρομάζει ο αριθμός των νέων μολύνσεων στην Αυστρία

τρομάζει-ο-αριθμός-των-νέων-μολύνσεων-196854

Οι νέες μολύνσεις κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Αυστρία κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Βιέννη.

Η Αυστρία προετοιμάζεται για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, όπως έχει γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αυστρία βγήκε από το τέταρτο καθολικό λοκντάουν τον περασμένο μήνα, όταν είχε καταγραφεί μόλις ένας μικρός αριθμός κρουσμάτων της Όμικρον και η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την επιβολή ενός νέου κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος.

Σχεδόν 30.000 μολύνσεις

«Έχουμε σχεδόν 30.000 μολύνσεις. Αυτός είναι ένας τρομακτικά υψηλός αριθμός», δήλωσε νωρίτερα ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου.

Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που δημοσιεύτηκε από τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας ήταν 17.006, πριν από μία εβδομάδα. Σήμερα ανακοίνωσαν πως το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 27.667 νέες μολύνσεις, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά περισσότερες από 10.000.

Στις ΜΕΘ

Αν και ο αριθμός των μολύνσεων συμβαδίζει κατά προσέγγιση με τις προβλέψεις των επιστημόνων, όπως είπε ο καγκελάριος Νεχάμερ, το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ είναι επίσης σε γενικές γραμμές αυτό που είχε προβλεφθεί ή και λίγο μικρότερο, υπογραμμίζοντας ότι είναι μικρότερο το ποσοστό των κρουσμάτων της Όμικρον που απαιτεί νοσηλεία, σε σύγκριση με προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου