ΔΙΕΘΝΗ

Die Welt: Συγκρούσεις στη γερμανική κυβέρνηση για την βοήθεια στην Ελλάδα

die-welt-συγκρούσεις-στη-γερμανική-κυβέρνησ-196571

Σε νέο δημοσίευμά της η εφημερίδα Die Welt σχολιάζει την κόντρα στα ενδότερα της γερμανικής πολιτικής σκηνής με φόντο την Ελλάδα.

Η εφημερίδα υπό τον τίτλο «Αγώνας εξουσίας για την πολιτική του ευρώ» και υπότιτλο «Χριστιανική Ένωση και Σοσιαλδημοκράτες διαφωνούν ως προς τη στήριξη της Ελλάδας και την τραπεζική ένωση» επιχειρεί να αναδείξει τις συγκρούσεις που φέρνει εκτός Ελλάδος ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης στη χώρα μας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Die Welt, «το κείμενο θέσεων που διέρρευσε το Σαββατοκύριακο από το υπουργείο Οικονομικών, για εκτεταμένες παραχωρήσεις στην Ελλάδα με αντάλλαγμα την επίσπευση μεταρρυθμίσεων, είχε ως στόχο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση».

«Εδώ είναι ο τομέας αρμοδιοτήτων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι Σοσιαλδημοκράτες! H δυσθυμία των Χριστιανοδημοκρατών είναι έκδηλη μιας και εδώ και καιρό παρακολουθούν τους σοσιαλδημοκράτες υπουργούς Οικονομίας και Εξωτερικών, Γκάμπριελ και Στάινμαgερ αντίστοιχα, να εγείρουν αξιώσεις σε επίσημα ταξίδια και παρασκηνιακές επαφές» σχολιάζει το δημοσίευμα.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου