ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε σύγκρουση τρένου με λεωφορείο

ουκρανία-τουλάχιστον-12-νεκροί-σε-σύγκρ-196530

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη βορειοανατολική Ουκρανία όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με ένα μικρό λεωφορείο που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Από το δυστύχημα, που σημειώθηκε σε μια ισόπεδη διάβαση στην περιοχή του Σούμι, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, τραυματίστηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε (…) στη σιδηροδρομική διάβαση κοντά στα χωριά Μπιλάνι και Βίρι σημειώθηκε μια σύγκρουση μεταξύ ενός τρένου και ενός μινιμπάς” ανέφερε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα επέβαιναν στο λεωφορείο ή το τρένο. Ωστόσο, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το λεωφορείο κόπηκε στα δύο.

Εκπρόσωποι της υπηρεσίας των σιδηροδρόμων επέρριψαν την ευθύνη για το δυστύχημα στον οδηγό του λεωφορείου. Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ που επικαλείται μια ανώνυμη πηγή του κρατικού οργανισμού σιδηροδρόμων της Ουκρανίας, ο οδηγός αγνόησε τον κόκκινο σηματοδότη και επιχείρησε να διασχίσει την αφύλακτη διάβαση τη στιγμή που ερχόταν το τρένο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου