ΔΙΕΘΝΗ

Γιούνκερ για την Κομισιόν φαίνεται να ψηφίζει η Μέρκελ

γιούνκερ-για-την-κομισιόν-φαίνεται-να-196028

Τη στήριξη της Μέρκελ για τη θέση του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν φαίνεται να εξασφαλίζει ο τέως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι επικαλούνται τέσσερις αξιωματούχους που εμπλέκονται στη διαδικασία διαδοχής, ο Γιούνκερ εξασφάλισε την υποστήριξη της Μέρκελ.

Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η καγκελάριος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τέως πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου για να τον διαβεβαιώσει ότι έχει τη στήριξή της.

Πάντως, στο Βερολίνο δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση στο δημοσίευμα. Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα επιλέξει τον υποψήφιό του στο συνέδριο που θα γίνει στο Δουβλίνο στις 6-7 Μαρτίου.

Ο 59χρονος Γιούνκερ, που κυβέρνησε το Λουξεμβούργο επί 19 χρόνια μέχρι την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές, είχε δηλώσει πρόσφατα στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Inforadio ότι θα ήταν πρόθυμος (να αναλάβει τη θέση αυτή) εφόσον το πρόγραμμα των εκλογών και ορισμένα άλλα πράγματα εξελιχθούν ομαλά.

Ήδη, οι υπόλοιπες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου έχουν επιλέξει τους υποψηφίους τους: οι Σοσιαλιστές τον γερμανό Μάρτιν Σουλτς, η Αριστερά τον Αλέξη Τσίπρα και οι Φιλελεύθεροι τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου