ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία σε ΕΕ: Να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στη Β.Κορέα

γαλλία-σε-εε-να-επιβληθούν-περαιτέρω-κ-19580

Η Γαλλία κάλεσε χθες Σάββατο την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις ενάντια στην Βόρεια Κορέα, έπειτα την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει μια σθεναρή στάση και μια ενωμένη αντίδραση, ώστε η Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις προκλήσεις στις οποίες προβαίνει», ανέφερε με ανακοίνωση του ένας εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Συγκεκριμένα, η Γαλλία καλεί την ΕΕ να επιβάλει μονομερώς επιπλέον κυρώσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ, σημειώνοντας πως αν επιβεβαιωθεί η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, αυτή θα αποτελεί μια νέα παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας KCNA μετέδωσε σήμερα πως η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, την οποία επιθεώρησε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία, πραγματοποιήθηκε με «μεγάλη επιτυχία» που έδωσε στη χώρα «ακόμη ένα μέσο για μια ισχυρή πυρηνική επίθεση».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου