ΔΙΕΘΝΗ

Εκθεση – σοκ για την πείνα στη Βρετανία

εκθεση-σοκ-για-την-πείνα-στη-βρετανί-195664

“Στρατιές” ανθρώπων υποφέρουν από την πείνα στη Βρετανία την ώρα που η ποσότητα της τροφής που πετιέται στα σκουπίδια φτάνει σε επίπεδα που “προκαλούν σοκ”, καταγγέλλεται σε μια κοινοβουλευτική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Αυτή η πολυμερής έκθεση για την πείνα, την οποία επισφράγισε ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι, καλεί την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στη σπατάλη των τροφίμων και να αναπτύξει τα “κοινωνικά σούπερ-μάρκετ” ώστε να πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές τα πλεονάσματα των τροφίμων.

Στο σχετικό κείμενο προτείνεται να θεσπισθεί ένας φόρος στα ζαχαρούχα αναψυκτικά για να χρηματοδοτηθεί ένα πρόγραμμα αγώνα κατά της πείνας μεταξύ των παιδιών.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το δίκτυο Trussell Trust διένειμε περισσότερα από ένα εκατομμύριο γεύματα από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015, αριθμός που αντιπροσωπεύει μια αύξηση κατά 19% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

“Είμαστε ένα πλούσιο κράτος που πετάει βρώσιμη τροφή και πληρώνει ανθρώπους για να την καίνε”, δήλωσε εκφράζοντας τη λύπη του γι’ αυτό ο βουλευτής των Εργατικών Φρανκ Φιλντ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας για την πείνα, προσθέτοντας ότι “έχουμε στρατιές ανθρώπων που πεινάνε”.

Σύμφωνα με την έκθεση, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι καθυστερήσεις στην καταβολή των κοινωνικών αρωγών αυξάνουν επίσης τους ανθρώπους που υποφέρουν από την πείνα.

Συνιστάται οι εμπειρογνώμονες που εργάζονται στις τράπεζες τροφίμων να δώσουν συμβουλές γι’ αυτές τις κοινωνικές αρωγές και πώς πρέπει να κατανέμονται.

Η έκθεση καλεί, επίσης, την ίδια την κυβέρνηση της χώρας να μειώσει τις αρωγές στα σούπερ-μάρκετ που καίνε τα τρόφιμα τα οποία δεν πωλούνται.

“Προκαλεί σοκ να βλέπει κανείς το επίπεδο της σπατάλης των τροφίμων και τις αποδείξεις που δείχνουν ότι οι κυρώσεις και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των κοινωνικών αρωγών συνεχίζουν να προκαλούν δυσκολίες που δεν είναι απαραίτητες”.

Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί στον πρόλογο της έκθεσης ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, ο πνευματικός αρχηγός των 85 εκατομμυρίων Αγγλικανών στον κόσμο…

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου