ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Σάουνα πηγαίνει σε σπίτια κατόπιν… τηλεφωνικής παραγγελίας

ρωσία-σάουνα-πηγαίνει-σε-σπίτια-κατόπ-195452

Αν μη τι άλλο, στη Ρωσία λατρεύουν τη σάουνα τόσο… που εφευρίσκουν διάφορους τρόπους για να επωφελούνται από τις ευεργετικές ιδιότητές της. Μάλιστα, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορούν να παραγγέλνουν, πέρα από φαγητό, ρούχα και διάφορα άλλα προϊόντα… σάουνα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Mobitruck, η οποία κατασκευάζει οχήματα για κινητές καντίνες, δημιούργησε μια πρωτότυπη κινητή σάουνα, την οποία άρχισε να προωθεί ως προϊόν στη Μόσχα αυτόν τον μήνα, καθώς τοποθέτησε μια τέτοια κατασκευή έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η ρωσική κυβέρνηση.

Η ρωσική σάουνα, ευρύτερα γνωστή ως μπάνια, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ρώσους, οι οποίοι πηγαίνουν εκεί τα απογεύματα μετά τη δουλειά τους, με στόχο να ξεκουραστούν.

Η κινητή σάουνα περιέχει όλα τα αξεσουάρ που απαιτούνται, ωστόσο κρίνεται λίγο «αλμυρή», αφού το κόστος της αγγίζει τα 90.000 ρούβλια (1.420 δολάρια) για μία ημέρα. Επίσης, η εταιρεία Mobitruck πουλάει κινητές σάουνες σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 3,5 εκατομμυρίων και 5,7 εκατομμυρίων ρουβλίων, ανάλογα με τις προδιαγραφές.

Η εταιρεία μόλις έχει αρχίσει να προωθεί το νέο αυτό προϊόν και δεν έχει ακόμη στοιχεία για τις πωλήσεις , αλλά ο ιδιοκτήτης της, ο Ραφαέλ Καμπίροφ, δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πελάτες.

«Είναι πολλοί που ζητάνε να νοικιάσουν μια τέτοια σάουνα. Υπάρχουν όμως και πολλοί που ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Είναι μια καλή λύση γι’ αυτούς που δεν μπορούν να έχουν τη δική τους μπάνια» σημείωσε ο Καμπίροφ, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου