ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Επικράτηση της κεντροδεξιάς έναντι του Εθνικού Μετώπου δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

γαλλία-επικράτηση-της-κεντροδεξιάς-έ-194852

Επικράτηση της κεντροδεξιάς απέναντι στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν, δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τον β’ γύρο των γαλλικών περιφερειακών εκλογών, αυτή την Κυριακή.

Μετά την σαρωτική επικράτηση του Εθνικού Μετώπου στον α’ γύρο των περιφερειακών, την προηγούμενη Κυριακή, σήμανε συναγερμόςστα αντίπαλα στρατόπεδα που επιδόθηκαν στον σχεδιασμό της στρατηγικής τους- όπως η απόσυρση σοσιαλιστών υποψηφίων από περιφέρειες όπου οι επιδόσεις ήταν πολύ άσχημες- προκειμένου να δημιουργήσουν ανάχωμα έναντι στην Λε Πεν.

Σε ορισμένες περιφέρειες η μάχη είναι πιο δύσκολη, ωστόσο σε αρκετές, οι υποψήφιοι του Εθνικού Μετώπου- συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Μαρίν Λε Πεν και της ανιψιάς της- φαίνεται να χάνουν την αναμέτρηση.

Στο Νορ πα ντε Καλέ για παράδειγμα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της BVA, η Μαρίν Λε Πεν συγκεντρώνει 47%, ενώ ο Ξαβιέ Μπερτράν 53%. Στην Προβάνς- Αλπ Κοτ Νταζίρ το 51% των εκλογέων δηλώνει ότι θα ψηφίσει τη λίστα του Κριστιάν Εστροζί, ενώ το 49% προτιμά την ανιψιά της Λε Πεν, Μαριόν Μαρεσάλ.

Στο Λανγκετόνγκ-Ρουσιγιόν, η σοσιαλιστρια υποψήφια προηγείται κατά 8 μονάδες του υποψήφιου του Εθνικού Μετώπου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου