ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονισμένος ο Τριντό για την οικογένεια μεταναστών που πέθανε από το κρύο

συγκλονισμένος-ο-τριντό-για-την-οικογ-192938

Ο Καναδάς κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τη δράση των διακινητών ανθρώπων από τα αμερικανικά σύνορα, αφότου μια τετραμελής οικογένεια μεταναστών πέθανε από το κρύο σε μια «συγκλονιστική» τραγωδία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό.

Οι αμερικανικές αρχές άσκησαν δίωξη σε βάρος ενός Αμερικανού υπηκόου για παράνομη διακίνηση ανθρώπων, αφότου τέσσερις άνθρωποι, ένας άνδρας, μια γυναίκα, ένα μωρό κι ένας έφηβος, βρέθηκαν νεκροί στην επαρχία Μανιτόμπα, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τη Μινεσότα.

Οι τέσσερις ταυτοποιήθηκαν ως μια οικογένεια από την Ινδία, που βρισκόταν ανάμεσα σε μια μεγαλύτερη ομάδα, η οποία επιχείρησε να εισέλθει στις ΗΠΑ διασχίζοντας τις καλυμμένες από χιόνι αγροτικές εκτάσεις, σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

«Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία. Είναι, επίσης, τόσο τραγικό να βλέπει κανείς μια οικογένεια να πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο, θύματα διακινητών ανθρώπων… και ανθρώπων που εκμεταλλεύτηκαν την επιθυμία τους να χτίσουν μια καλύτερη ζωή», είπε ο Τριντό, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Για αυτόν ακριβώς το λόγο κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποθαρρύνουμε τους ανθρώπους να διασχίζουν τα σύνορα παράνομα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι», συνέχισε.

Τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι το περιστατικό είναι ασυνήθιστο, καθώς στο παρελθόν, άνθρωποι έχουν επιχειρήσει να διασχίσουν τα σύνορα του Καναδά από τις ΗΠΑ κι όχι το αντίθετο.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου