ΔΙΕΘΝΗ

Μάλι: Δύσκολος ο εντοπισμός των σορών των επιβατών της μοιραίας πτήσης

μάλι-δύσκολος-ο-εντοπισμός-των-σορών-τ-191143

Oι κακές καιρικές συνθήκες ήταν κατά πάσα πιθανότητα η αιτία της συντριβής του αεροπλάνου που εκτελούσε πτήσει για λογαριασμό της Air Algerie με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 118 επιβαίνοντες.

Οι Αρχές στην Μπουρκίνα Φάσο δηλώνουν ότι οι έρευνες διεξάγονται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

«Θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε τις σορούς των επιβατών. Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο έδαφος φαίνεται καθαρά ένας κρατήρας, γεγονός που υποδηλώνει ότι το αεροπλάνο άγγιξε το έδαφος προτού διαλυθεί» δήλωσε ο επικεφαλής των Ένοπλων Δυνάμεων της Μπουρκίνα Φάσο στρατηγός Ζιλμπέρ Ντιαντερέ, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας μαζί με τον πρόεδρο της χώρας.

Στο Παρίσι, η πολιτική ηγεσία «δείχνει» τις κακές καιρικές συνθήκες ως την πλέον πιθανή αιτιά του δυστυχήματος, ωστόσο, δεν αποκλείει οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη εντοπιστεί το ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του δεύτερου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας που κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο και μετέδωσε το France 2.

Στον τόπο της συντριβής έχουν σταλεί στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ από τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Μαλί.

Το αεροσκάφος της Air Algerie συνετρίβη την Πέμπτη το πρωί, λιγότερο από μία ώρα αφότου απογειώθηκε, 80 χιλιόμετρα νότια από την πόλη Γκόσι που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Μαλί, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου