AROUND THE WEB

Κι όμως συμβαίνει: Στη Ν. Κορέα οι υπάλληλοι υποβάλλονται στις ψεύτικες κηδείες τους

κι-όμως-συμβαίνει-στη-ν-κορέα-οι-υπάλλ-190775

Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο έχει η Νότια Κορέα και οι εργαζόμενοι αναφέρουν συχνά πως νιώθουν αγχωμένοι. Έτσι, προκειμένου να κάνουν τους ανθρώπους να εκτιμήσουν τη ζωή, κάποιες εταιρείες βάζουν τους υπαλλήλους τους να συμμετάσχουν στην δική τους ψεύτικη κηδεία.

Σε ένα μεγάλο δωμάτιο, σε ένα μουντό συγκρότημα γραφείων στη Σεούλ, το προσωπικό μιας εταιρείας προσλήψεων δοκιμάζει την δική του κηδεία. Ντυμένοι με λευκές στολές, κάθονται στα γραφεία και γράφουν τα τελευταία τους γράμματα στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στην αρχή δακρυσμένοι, στη συνέχεια όμως ξεσπούν σε κλάματα. Και μετά το αποκορύφωμα: σηκώνονται και στέκονται πάνω από τα ξύλινα φέρετρα που βρίσκονται ακριβώς δίπλα τους. Σταματούν για μερικά δευτερόλεπτα, μπαίνουν μέσα και ξαπλώνουν. Ο καθένας τους κρατά στην αγκαλιά του μια φωτογραφία του εαυτού του, ντυμένη με μαύρη κορδέλα.

Καθώς κοιτάζουν προς τα πάνω, τα φέρετρα κλείνει με δυνατό βρόντο ένας μαυροντυμένος άνδρας με ψηλό καπέλο. Εκπροσωπεί τον Άγγελο του Θανάτου. Κλεισμένοι μέσα στο σκοτάδι, οι εργαζόμενοι «αναμετρούνται» με το νόημα της ζωής.

Το μακάβριο τελετουργικό είναι μια άσκηση σχεδιασμένη για να τους διδάσκει πώς να εκτιμούν τη ζωή. Προτού μπουν στο φέρετρο, βλέπουν βίντεο με ανθρώπους σε αντιξοότητες – μια καρκινοπαθή στις τελευταίες ημέρες της ζωής της, κάποια που έχει γεννηθεί χωρίς όλα της τα άκρα που έμαθε εντούτοις να κολυμπά.

Όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους ανθρώπους να έρθουν σε συμφωνία με τα δικά τους προβλήματα, τα οποία πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μέρος της ζωής του, λέει ο Jeong Yong-mun, που διευθύνει το Κέντρο Θεραπείας Hyowon.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα έχουν πάει εκεί μετά από εντολή του εργοδότη τους. «Η εταιρεία μας πάντα ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να αλλάζουν τον παλιό τρόπο σκέψης τους αλλά ήταν δύσκολο να επέλθει μια πραγματική διαφορά» λέει ο πρόεδρος της εταιρείας Staffs, Park Chun-woong. «Πίστεψα πως όταν κάποιος μπει μέσα σε φέρετρο θα ζήσει μια τόσο συγκλονιστική εμπειρία που θα τον αναγκάσει να κάνει restart στο μυαλό του και μια εντελώς νέα στάση ζωής».

«Μετά την εμπειρία μου αυτή, συνειδητοποίησα πως πρέπει να προσπαθήσω να ζήσω με έναν νέο στυλ στη ζωή μου» λέει ο Cho Yong-tae μόλις βγήκε από το φέρετρο. «Συνειδητοποίησα ότι έχω κάνει πολλά λάθη. Ελπίζω να είμαι πιο παθιασμένος με ότι καταπιάνομαι και να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου» προσθέτει

Για να δείτε το βίντεο κάντε κλικ εδώ.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου