ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπιλ Κόσμπι μηνύει επτά «θύματά» του

ο-μπιλ-κόσμπι-μηνύει-επτά-θύματά-του-190246

Στην επίθεση πέρασε ο άλλοτε δημοφιλής κωμικός ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι τον οποίο δεκάδες γυναίκες κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις και ερωτικές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ο διάσημος καλλιτέχνης υπέβαλε μήνυση σε επτά από τις γυναίκες που τον καταγγέλλουν για δυσφήμιση, κατηγορώντας τες κι αυτός με τη σειρά του για δυσφήμιση και υποστηρίζοντας ότι έβλαψαν την καριέρα του.
Ειδικότερα, υποστηρίζει ο ηθοποιός στη μήνυσή του, λέγοντας πως τους επιτέθηκε σεξουαλικά, οι γυναίκες έβλαψαν τη φήμη του τόσο πολύ που ματαιώθηκαν τα σχέδια για τη νέα οικογενειακή κωμωδία στο NBC, στην οποία θα πρωταγωνιστούσε.

Στη μήνυσή του κατά των Tamara Green, Therese Serignese, Linda Traitz, Louisa Moritz, Barbara Bowman, Joan Tarshis and Angela Leslie ο ηθοποιός ζητά μάλιστα αποζημίωση χωρίς να διευκρινίζει το ποσό.

Σχολιάζοντας τη μηνυτήρια αναφορά, ο δικηγόρος των επτά γυναικών δήλωσε πως οι πελάτισσές του ανυπομονούν να φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο, ελπίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα αποκατασταθεί η φήμη και το καλό τους όνομα».

Περισσότερες από 40 γυναίκες έχουν υποστηρίξει δημοσίως ότι έχουν υποστεί σεξουαλική βία από τον 78χρονο πλέον ηθοποιό. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, οι επιθέσεις έγιναν τη δεκαετία του 1980 ενώ ο Κόσμπι χρησιμοποιούσε υπνωτικά χάπια για να κάμψει την αντίστασή τους. Επτά από αυτές τον μήνυσαν για δυσφήμιση, οδηγώντας τον βραβευμένο ηθοποιό στην αντεπίθεση.

CNN/ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου