ΔΙΕΘΝΗ

Αεροπορικές εταιρείες επιθυμούν στοιχεία για την ασφάλεια των εναέριων χώρων

αεροπορικές-εταιρείες-επιθυμούν-στο-187528

Ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών σκοπεύει να ασκήσει πιέσεις προκειμένου να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το αν τα αεροπλάνα μπορούν να πετούν ή να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από εμπόλεμες ζώνες, δήλωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στο θέμα.

Το ζήτημα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη μεταξύ διεθνών αεροπορικών οργανισμών.

Η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) κάλεσε τους επικεφαλής της αεροπορικής βιομηχανίας, αεροδρόμια και παγκόσμια δίκτυα εναέριας κυκλοφορίας να παραστούν στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Μοντρεάλ του Καναδά, προκειμένου να συζητηθούν οι τομείς όπου πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες πετούν πάνω από ασφαλείς εναέριους χώρους.

Το θέμα αυτό τέθηκε προς συζήτηση μετά την κατάρριψη στην ανατολική Ουκρανία toy του αεροπλάνου της Malaysia Airlines με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 298 άνθρωποι.

«Οι αεροπορικές εταιρείες δεν διαθέτουν πράκτορες της CIA που εργάζονται για αυτές» δήλωσε η πηγή που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Εξαρτάται από την κάθε εταιρεία να αποφασίσει εάν τα αεροπλάνα της θα πετούν ή όχι πάνω από τέτοιες περιοχές, βασιζόμενες όμως σε ακριβείς πληροφορίες» συνέχισε.

«Ωστόσο, ορισμένες χώρες δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τον εναέριο χώρο τους. Κάτι τέτοιο καθιστά δύσκολο το έργο των αεροπορικών εταιρειών» κατέληξε η ίδια πηγή.

Τη Δευτέρα, η Emirates ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να σταματήσει τις πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράκ εξαιτίας φόβων ότι μαχητές στη χώρα αυτή μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια των αεροσκαφών της.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου