ΔΙΕΘΝΗ

Φοιτήτρια από την Ινδία σχεδίασε ηλεκτρικό σουτιέν κατά του βιασμού -Πως λειτουργεί

φοιτήτρια-από-την-ινδία-σχεδίασε-ηλεκ-185874

Ο μαζικός βιασμός μίας φοιτήτριας Ιατρικής τον Δεκέμβριο του 2012 στο Νέο Δελχί προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ινδία. Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και χιλιάδες άνθρωποι ζήτησαν οι ποινές κατά του βιασμού να γίνουν αυστηρότερες, παρόλα αυτά οι κίνδυνοι δεν περιορίστηκαν.

Η 22χρονη φοιτήτρια ηλεκτρολόγος-μηχανικός Μανίσα Μοχάν έχοντας στο μυαλό της το αποτρόπαιο περιστατικό αποφάσισε να σχεδιάζει ένα πρωτοποριακό σύστημα αυτοάμυνας, ένα ηλεκτρονικό σουτιέν, με τη βοήθεια δύο συμφοιτητών της.

«Ξεκίνησα να δουλεύω με άτομα που έχουν γνώσεις ηλεκτρονικής και έτσι εξελίχθηκε σιγά-σιγά» δήλωσε στη Deutsche Welle και πρόσθεσε πως η διεθνής αναγνώριση που συγκέντρωση το δημιούργημά της την ώθησε να το εξελίξει ακόμη περισσότερο.

Το ηλεκτρονικό σουτιέν ονομάζεται SHE (Society Harnessing Equipment -Εξοπλισμός Κοινωνικής Ωφέλειας) και ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει στο εμπόριο. Το SHE διαθέτει αισθητήρες πίεσης με ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, το οποίο μπορεί να απελευθερώσει έως και 3.800 κιλοβόλτ, αρκετά υψηλή τάση ώστε να προκαλέσει εγκαύματα σε επίδοξους βιαστές. Τη στιγμή μάλιστα που ενεργοποιούνται οι αισθητήρες, ειδοποιείται μέσω ενός ενσωματωμένου συστήματος GPS η αστυνομία. Η συσκευή διαθέτει επίσης έναν διακόπτη που μπορεί να πατήσει η ίδια η γυναίκα όταν νιώθει ότι απειλείται.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου