ΔΙΕΘΝΗ

Πόρτα αεροσκάφους ξηλώθηκε από την άτρακτο αμέσως μετά την προσγείωση

πόρτα-αεροσκάφους-ξηλώθηκε-από-την-άτ-183469

H μπροστινή πόρτα ενός αεροπλάνου της British Airways έφυγε ολόκληρη από τη θέση της μόλις αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Cape Town από το Λονδίνο.

Το αεροσκάφος Boeing 777 πέταξε 6.000 μίλια από τη Νότια Αφρική στο Ηνωμένο Βασίλειο και, ευτυχώς, το ατύχημα σημειώθηκε αφού όλοι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είχαν αποβιβαστεί. Εκείνη την ώρα το αεροπλάνο μεταφερόταν στον διάδρομο όπου θα παρέμενε μέχρι την επόμενη πτήση του.

Κατά την προσγείωση, το αεροσκάφος κατέβηκε με ασφάλεια στον αεροδιάδρομο και προσδέθηκε στην πύλη αερογέφυρας L2, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να αποβιβαστούν απευθείας στον χώρο του αεροδρομίου. Λίγο μετά, το αεροσκάφος «τραβήχτηκε» από την πύλη προκειμένου να οδηγηθεί σε ειδικό χώρο του αερολιμένα όπου θα παρέμενε την υπόλοιπη ημέρα. Τότε η πόρτα αποκολλήθηκε, παραμένοντας σφηνωμένη στην αερογέφυρα.

Σχετικές εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν τον γύρo του κόσμου.

Το αεροπλάνο θα αναχωρούσε πάλι εχθές το απόγευμα για το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, αλλά η πτήση, φυσικά, ακυρώθηκε. Περίπου το 90% των επιβατών κατάφερε να επιβιβαστεί σε πτήση που αναχώρησε από τη Νότια Αφρική περίπου δύο ώρες αργότερα, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν σε πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Σε σχετική ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της British Airways απολογήθηκε για το περιστατικό και για την ταλαιπωρία: «Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την καθυστέρηση της αναχώρησης από το Cape Town λόγω βλάβης στο αρχικό αεροσκάφος. Όλοι οι επιβάτες έχουν πλέον φτάσει με ασφάλεια στο Λονδίνο».

Το Boeing 777 που «έχασε» την πόρτα του μετρά 21 χρόνια ζωής.

travel.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου