ΔΙΕΘΝΗ

Οι Αρχές της Γαλλίας εξετάζουν την διάλυση της ακραίας σιωνιστικής οργάνωσης LDJ

οι-αρχές-της-γαλλίας-εξετάζουν-την-διά-181841

Το ενδεχόμενο να θέσει εκτός νόμου τον Σύνδεσμο Εβραϊκής Αμυνας (LDJ), μίας μικρής ομάδας νεαρών ακραίων σιωνιστών, εξετάζει το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας. Το θέμα, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων, αποκάλυψε την Πέμπτη η εφημερίδα Λιμπερασιόν.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Τηρώντας τον νόμο, προχωρούμε σε λεπτομερή νομική ανάλυση του ζητήματος», εξήγησε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μπερνάρ Καζνέβ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα απάντησε αορίστως, λέγοντας ότι «οι Αρχές της Γαλλίας ερευνούν όλες τις οργανώσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα». Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Καζνέβ είχε αποκαλέσει «ακραία» τη συγκεκριμένη ομάδα και είχε καταγγείλει τις ενέργειές της.

Ο LDJ έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα έντονη κριτική, ειδικότερα αφότου τα μέλη του συγκρούστηκαν βίαια με φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές στις 13 Ιουλίου κοντά σε μια συναγωγή στο Παρίσι. Ο LDJ αρνείται ότι έχει προβεί σε παράνομες ενέργειες στη Γαλλία.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου