ΔΙΕΘΝΗ

Τον Μάιο στο δικαστήριο ο Μπιλ Κόσμπι για υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης

τον-μάιο-στο-δικαστήριο-ο-μπιλ-κόσμπι-γ-18094

Στις 24 Μαΐου θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου ο ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι, για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης για υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης.

Δεκάδες γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον γνωστό ηθοποιό ότι τους έδωσε υπνωτικά χάπια και στη συνέχεια, όσο οι ίδιες ήταν αναίσθητες, τις κακοποίησε σεξουαλικά.

Τη Δευτέρα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας απέρριψε έφεση του Μπιλ Κόσμπι και αποφάσισε την άρση του «παγώματος» της ποινικής διαδικασίας.

Η υπόθεση που θα πάει στα δικαστήρια αφορά την Άντρεα Κόνσταντ, η οποία άσκησε μήνυση κατά του Μπιλ Κόσμπι το 2005. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά μετά τις καταγγελίες δεκάδων γυναικών που ισχυρίζονταν ότι ο ηθοποιός τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

Παράλληλα, δικαστής αποφάσισε την Τρίτη ότι ο γνωστός κωμικός δεν μπορεί να λάβει τις σημειώσεις των δημοσιογράφων του New York magazine που μίλησαν σε δεκάδες γυναίκες που κατηγορούν τον Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση.

Επίσης, ο δικηγόρος γυναίκας που κατηγορεί τον Κόσμπι ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν η ίδια ήταν παιδί δήλωσε ότι δικαστής της Κομητείας του Λος Άντζελες αρνήθηκε να απορρίψει την προσφυγή της, όπως ζητούσαν οι δικηγόροι του ηθοποιού.

Η δικηγόρος Γκλόρια Αλρέντ που εκπροσωπεί την Τζούντι Χουθ είπε σε ανακοίνωσή της ότι ελπίζει να πάει στα δικαστήρια η υπόθεση και να μην απορριφθεί.

Η Χουθ είχε ασκήσει μήνυση στον Κόσμπι τον Δεκέμβριο του 2014, καταγγέλλοντας ότι αφού την μέθυσε, την κακοποίησε σεξουαλικά στην έπαυλη του Playboy το 1974 στο Λος Άντζελες, όταν η ίδια ήταν 15 ετών.

Ο Κόσμπι δεν έχει καταδικαστεί και εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες. Ωστόσο, πρόσφατα ήρθε στο φως μια παλαιότερη κατάθεση του Κόσμπι, στην οποία παραδέχεται ότι είχε αγοράσει στη δεκαετία του 1970 ηρεμιστικά χάπια, με σκοπό να τα βάλει κρυφά στο ποτό γυναικών πριν τις βιάσει.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου