ΔΙΕΘΝΗ

Δύτης κρατάει την αναπνοή του για 22 λεπτά και σπάει όλα τα ρεκόρ [εικόνες&βίντεο]

δύτης-κρατάει-την-αναπνοή-του-για-22-λεπ-179801

Ο Stig Severinsen ή ο «άνθρωπος που δεν αναπνέει», όπως τον αποκαλούν πολλοί, είναι κάτοχος πολλαπλών ρεκόρ στην κατάδυση. Η τεχνική του σχετίζεται με διαλογισμό. Ο ίδιος λέει ότι καταφέρνει να κρατάει την αναπνοή του μέσα στο νερό επειδή μπαίνει σε μια κατάσταση Zen.

Τον Οκτώβριο του 2012, ο Severinsen έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ που είναι και το μεγαλύτερο έως σήμερα, βύθισε το κεφάλι του σε μια πισίνα στο Λονδίνο και κράτησε την αναπνοή του για 22 ολόκληρα λεπτά.

Στο παρελθόν έχει σπάσει και το ρεκόρ για το μεγαλύτερο υποβρύχιο μακροβούτι.

Η 41χρονος όταν βρήκε από το νερό δήλωσε: «Μετά από 22 λεπτά χωρίς αναπνοή μπορώ να πω ότι αισθάνομαι εντάξει, η πιο αγχωτική στιγμή για εμένα είναι πριν την κατάδυση».

«Πάντα αγαπούσα το νερό, από μωρό πλατσούριζα και προσπαθούσα να κρατάω την αναπνοή μου μέσα στο νερό» δήλωσε ο Stig Severinsen ο οποίος πέρασε σχεδόν δέκα χρόνια τελειοποιώντας την τεχνική διαλογισμού χάρις στην οποία κατάφερε να κρατήσει την αναπνοή του για 22 λεπτά.

Μάλιστα, ο Δανός κολυμβητής έχει γράψει και ένα βιβλίο με τίτλο «Breatheology» που βοηθά τους ανθρώπους να βρουν «το εσωτερικό τους δελφίνι» που σύμφωνα με τον Stig Severinsen είναι μια κατάσταση κατά την οποία μπορείς να ελέγχεις με το μυαλό την αναπνοή σου όταν είσαι μέσα στο νερό.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου