ΔΙΕΘΝΗ

Λος Αντζελες: Εκκλησία μήνυσε άστεγο επειδή έκλεψε μπισκότα

λος-αντζελες-εκκλησία-μήνυσε-άστεγο-ε-176760

Μια εκκλησία στην πόλη του Λος Αντζελες κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός άστεγου άνδρα επειδή υπέπεσε στο «φοβερό» αδίκημα της κλοπής μπισκότων, η αξία των οποίων ανερχόταν στο ποσό των 1,68 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Palm Beach Post» ο ταλαίπωρος άστεγος είχε πάει στην εκκλησία για να ζητήσει βοήθεια και, όταν μπήκε στο κτίριο, αντίκρισε το αφύλαχτο βάζο με τα μπισκότα.

Ο άστεγος ενέδωσε τελικώς στο «αμάρτημα» της κατανάλωσης των μπισκότων, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός από τον επιστάτη του ναού, ο οποίος μάλιστα δεν παρέλειψε να καλέσει την αστυνομία.

Οι υπεύθυνοι της εκκλησίας αποφάσισαν να υποβάλλουν μήνυση κατά του αδικήματος που διέπραξε ο άστεγος, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Η ιστορία αυτή, η οποία αναπαράχθηκε εκτενώς από αρκετά μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή ενάντια στην απόφαση της εκκλησίας να κινηθεί νομικά κατά του αστέγου. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δε συνάδει με τις χριστιανικές αρχές και την αξία της φιλανθρωπίας.

«Ο νέος άνδρας ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Εφόσον δεν διαθέτει μόνιμη κατοικία και περιπλανιέται άσκοπα στις γειτονιές, θεωρήσαμε προτιμότερο να του απαγγελθούν κατηγορίες για το αδίκημα προκειμένου να ενταχθεί στο σύστημα και να βρει βοήθεια. Είναι φανερό ότι ο άστεγος δεν έχει ανάγκη μονάχα από παροχή γευμάτων, αλλά χρειάζεται υποστήριξη για να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα αναμόρφωσης», αναφέρει σε επιστολή του ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, δίνοντας μία απάντηση στα επικριτικά σχόλια.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου