ΔΙΕΘΝΗ

400 Ουκρανοί στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν σε ρωσικό έδαφος

400-ουκρανοί-στρατιώτες-πέρασαν-τα-σύνορ-176548

Ενα μυστήριο επικρατεί σχετικά με μία κίνηση Ουκρανών στρατιωτών τη Δευτέρα. Σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο των συνόρων, 438 άτομα πέρασαν στην απέναντι πλευρά, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη γιατί το έπραξαν αυτό, καθώς οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες.

Ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ισχυρίστηκε ότι οι 438 στρατιώτες εγκατέλειψαν την κυβέρνηση του Κιέβου και για αυτό η ρωσική πλευρά άνοιξε έναν ασφαλή διάδρομο για εκείνους, προκειμένου να απομακρυνθούν. Από την άλλη, Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι στρατιώτες- χωρίς να αναφερθεί σε αριθμό ατόμων- οδηγήθηκαν διά της βίας σε ρωσικό έδαφος από πυρά αυτονομιστών, όταν ξέμειναν από πυρομαχικά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ολεξέι Ντμιτρασκόφσκι, στρατιώτες από την 72η μεραρχία βρέθηκαν «στριμωγμένοι» όταν οι αυτονομιστές άρχισαν να τους «χτυπούν» από παντού με κάθε είδος όπλου. Μετά από τέσσερις ώρες αναγκάστηκαν στο τέλος να χωριστούν στα δύο.

«Το πλάνο ήταν η μία ομάδα να φύγει, για να φέρει ενισχύσεις, ενώ η άλλη ομάδα θα τους κάλυπτε. Τελικά ξέμειναν από πυρομαχικά και εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και στην προσπάθεια διαφυγής τους πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν σε ρωσικό έδαφος», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού στρατού, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πόσοι ήταν τελικά οι στρατιώτες.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου