ΔΙΕΘΝΗ

Πρόθυμοι να βοηθήσουν τους πρόσφυγες οι περισσότεροι Γερμανοί

πρόθυμοι-να-βοηθήσουν-τους-πρόσφυγες-176124

Σταθερά υψηλή παραμένει η διάθεση των Γερμανών να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας και δημοσιεύεται στο περιοδικό FOCUS.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το 51% των Γερμανών εμφανίζεται πρόθυμο να στηρίξει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην γειτονιά του, ενώ το 11% δήλωσε ότι έχει ήδη προσφέρει κάποιου είδους βοήθεια. Το 37% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι έχει πραγματοποιήσει δωρεά χρημάτων και το 48% εξέφρασε την πρόθεσή του να προσφέρει οικονομική βοήθεια. Επιπλέον, το 13% δήλωσε διατεθειμένο να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Στην έρευνα αποτυπώνεται ακόμη μεγάλη αισιοδοξία των Γερμανών σε ό,τι αφορά τα οφέλη που θα αποκομίσει η Γερμανία από την ενσωμάτωση των προσφύγων, με το 88% να συμφωνεί ότι η προθυμία της χώρας να βοηθήσει θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Αντίστοιχα, ιδιαίτερα μεγάλη είναι η ανησυχία που εκφράζεται για τον κίνδυνο η Ακροδεξιά να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, με το 85% όσων απάντησαν να σημειώνει ότι φοβάται την ενίσχυση του εξτρεμισμού.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου