ΔΙΕΘΝΗ

Τον στρατό κινητοποιεί η Βρετανία για τις πλημμύρες στα βόρεια

τον-στρατό-κινητοποιεί-η-βρετανία-για-174205

Στρατιωτικές δυνάμεις έχουν κληθεί για τη διαχείριση της «άνευ προηγουμένου κατάστασης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυβέρνηση, σε πόλεις στη βόρεια Βρετανία που έχουν βρεθεί κάτω από το νερό μετά την έντονη κακοκαιρία.

Στις πληγείσες περιοχές θα βρεθεί ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τη Δευτέρα, ενώ οι συναγερμοί δεν έχουν ακόμη αρθεί και οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

Στα δυσκολότερα σημεία έχουν ήδη αναπτυχθεί 300 μέλη των ενόπλων δυνάμεων και στέλνονται ενισχύσεις με άλλα 200. Σε επιφυλακή βρίσκονται άλλοι 1.000 για το ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης.

Οι κομητείες του Γιόρκσαϊρ, του Λάνκασαϊρ και του Μάντσεστερ έχουν πληγεί περισσότερο. Εκτός από αστικά κέντρα, κάτω από το νερό έχουν βρεθεί και μικρότεροι οικισμοί ενώ χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στις βόρειες περιοχές αναμένονται περισσότερες βροχές, ως επί το πλείστον στη μέση της εβδομάδας. Εντός της ημέρας, η στάθμη του Ουζ στο Γιορκ αναμένεται να φτάσει στο υψηλότερο σημείο της ενώ συνολικά σε 30 περιοχές της Αγγλίας και Ουαλίας παραμένουν σε ισχύ προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου