ΔΙΕΘΝΗ

Δύσκολη η έγκριση του φαρμάκου για τον Έμπολα

δύσκολη-η-έγκριση-του-φαρμάκου-για-τον-173647

Έλλειψη πληροφοριών δηλώνει ότι έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ώστε να δώσει το πράσινο φως για την έγκριση ενός φαρμάκου για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα. Παράλληλα δήλωσε ότι η αρχική αντίδραση θα πρέπει να είναι η θέσπιση μέτρων που θα αφορούν στη δημόσια υγεία ώστε να περιοριστεί η επιδημία.

«Πρέπει να επιτρέψουμε στην επιστήμη να μας καθοδηγήσει και δεν νομίζω πως έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το αν το φάρμακο αυτό είναι χρήσιμο», δήλωσε ο πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου. «Ο ιός Έμπολα, τόσο σήμερα όσο και στο παρελθόν, μπορεί να περιοριστεί εφόσον υπάρχουν κατάλληλες υποδομές για τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με τον Ομπάμα οι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν το ξέσπασμα του ιού και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας οι αρχές μπορούν να αξιολογούν εάν τα νέα φάρμακα ή οι θεραπείες είναι αποτελεσματικά.

«Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στον τομέα της δημόσιας υγείας, αλλά θα συνεχίσω να αναζητώ πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη αυτών των φαρμάκων», δήλωσε.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου