ΔΙΕΘΝΗ

«Ευχαριστώ» Μπλίνκεν στον Δένδια για το Αφγανιστάν

ευχαριστώ-μπλίνκεν-στον-δένδια-για-173563

Επιστολή στον Νίκο Δένδια έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ευχαριστεί τον Έλληνα ομόλογό του για τη συνεισφορά της Ελλάδας στο έργο της Διεθνούς Δύναμης Ασφαλείας και Βοήθειας (ISAF – International Security Assistance Force), η οποία αναπτύχθηκε στο Αφγανιστάν.

Στην επιστολή του προς τον Νίκο Δένδια, ο Άντονι Μπλίνκεν αναγνωρίζει την πολύτιμη συμβολή των περίπου 3.300 στελεχών των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων οι οποίοι υπηρέτησαν, κατά περιόδους, τόσο στην ISAF όσο και μετέπειτα στην αποστολή «Resolute Support Mission».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εξαίρει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, παραθέτοντας σειρά δραστηριοτήτων που έφεραν εις πέρας με επιτυχία όπως, η εκτέλεση νευραλγικών έργων υποδομής στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και οι επιχειρήσεις ασφάλειας και άμυνας.

Γίνεται τέλος ρητή αναφορά ότι η Ελλάδα αποτελεί σταθερό σύμμαχο των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ιδιαιτέρως η ζωτικής σημασίας συνεργασία που θα συνεχισθεί και στο μέλλον, στη βάση των κοινών αξιών που διέπουν τις δύο χώρες, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου