ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Δέκα νεκροί από τουλάχιστον 30 αεροπορικές επιδρομές

υεμένη-δέκα-νεκροί-από-τουλάχιστον-30-α-173011

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τουλάχιστον 30 αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας σε διάφορες περιοχές στη βόρεια και στη δυτική Υεμένη, ανέφερε μια πηγή στο υπουργείο Άμυνας της Υεμένης στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Σύμφωνα με την πηγή, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιδρομές αεροσκαφών της συμμαχίας στην επαρχία Σααντά, τρεις ακόμη σκοτώθηκαν στην πόλη Μαρίμπ και δύο στην Αλ Μαχά.

Παράλληλα η Σαουδική Αραβία ανέφερε πως αναχαίτισε το Σάββατο ένα βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, ενάντια στην σαουδαραβική πόλη Νατζράν, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης τόνισε πως στόχος της επίθεσης ήταν μια βάση της εθνικής ασφάλειας της Σαουδικής Αραβίας.

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο της Υεμένης και τους σιίτες αντάρτες Χούτι συνεχίζονται σε ευρεία κλίμακα ακατάπαυστα στην Υεμένη, παρά το ότι η κυβέρνηση Χάντι είχε ανακοινώσει κατάπαυση του πυρός—που παραβιάζεται καθημερινά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου