ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Προηγείται σταθερά η Ρούσεφ στις δημοσκοπήσεις παρότι κερδίζουν έδαφος οι αντίπαλοι

βραζιλία-προηγείται-σταθερά-η-ρούσεφ-171510

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο, ωστόσο ο κύριος αντίπαλός της, Αέσιο Νέβες, έχει μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά, αναφέρεται σε νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε την Πέμπτη η εταιρεία Ibope.

Η υποστήριξη των ψηφοφόρων στο πρόσωπο της Ρούσεφ παραμένει αμετάβλητη στο 38% ενώ το ποσοστό προτίμησης των πιθανών ψηφοφόρων στον κεντροδεξιό Νέβες αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 23%, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε διεξαγάγει η εταιρεία.

Κατά μία μονάδα αυξήθηκε και το ποσοστό του τρίτου υποψηφίου, Εδουάρδο Κάμπος, στο 9%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Ρούσεφ δεν φαίνεται να εξασφαλίζει την εκλογή της από τον πρώτο γύρο κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν θα αντιμετωπίσει τον Νέβες σε ένα δεύτερο γύρο.

Στις επαναληπτικές εκλογές η Ρούσεφ πιθανότατα θα υπερτερήσει με ποσοστό 42%, ενώ ο Νέβες θα εξασφαλίσει το 36%, δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας.

Ο Νέβες από τις 8 Ιουλίου έχει μειώσει τη διαφορά κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες.

Η δημοσκόπηση της Ibope έγινε το διάστημα από 3 έως 6 Αυγούστου σε δείγμα 2.506 ερωτηθέντων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος 2 ποσοστιαίες μονάδες.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου