ΔΙΕΘΝΗ

Τρομοκρατική επίθεση μέσα στο 2016 φοβούνται σχεδόν 7 στους 10 Βρετανούς

τρομοκρατική-επίθεση-μέσα-στο-2016-φοβού-171377

Ένα μεγάλο ποσοστό Βρετανών πολιτών εκφράζει φόβους για τρομοκρατικές επιθέσεις, την είσοδο μεταναστών και την αύξηση της ανεργίας στη χώρα το επόμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 74% των Βρετανών πιστεύει πως μια σημαντική τρομοκρατική επίθεση είναι πιθανό να διαπραχθεί στην Βρετανία μέσα στο 2016, λαμβανομένων υπόψη της τρέχουσας διεθνούς κατάστασης και του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία.

Το ποσοστό είναι αυξημένος σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του περασμένου έτους, όταν μόλις το 49% των Βρετανών πίστευε πως μια τρομοκρατική επίθεση ήταν πιθανό να συμβεί μέσα στο 2015.

Η έρευνα επίσης κατέδειξε πως οι περισσότεροι πολίτες αναμένουν μια κλιμάκωση στην εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο της Συρίας, με το 58% να πιστεύει πως κάποια στιγμή μέσα στο 2016 θα αποσταλούν χερσαία στρατεύματα.

Παράλληλα το 70% των ερωτηθέντων αναμένει αύξηση στον αριθμό μεταναστών που θα φθάσουν στην Βρετανία, συγκριτικά με το 47% το περασμένο έτος.

Παράλληλα το 36% των συμμετεχόντων εκτιμούν πως οι δείκτες ανεργίας θα αυξηθούν, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η έρευνα διεξήχθη νωρίτερα αυτό το μήνα, στην Βρετανία, με δείγμα 1.040 ανθρώπους, με την μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου