ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μοτοσικλετιστές περιπολούν στις πλημμυρισμένες περιοχές

βρετανία-μοτοσικλετιστές-περιπολού-171365

Oι μοτοσικλετιστές της περιοχής του Μπράντφορντ, στη βόρεια Αγγλία, έσπευσαν στο πλευρό των αστυνομικών αρχών προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο λεηλασιών κατά τη διάρκεια της νύχτας στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές που έχουν βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα, δήλωσε χθες ένας από τους επικεφαλής της ομάδας των μοτοσικλετιστών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είδαμε στο Facebook ότι υπήρξαν περιστατικά λεηλασιών στο Μάιδολμροϊντ και το Χέμπντεν Μπριτζ και ο κόσμος κουράστηκε να τον ληστεύουν» εξήγησε ο Λόιντ Σπένσερ, 57 ετών, ιδιοκτήτης της παμπ “The Northern” στο Μπράντφορντ.

«Η αστυνομία δυσκολεύεται να (μας) προστατεύσει, επομένως μας είπαν “εντάξει, ό,τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε…”».

Το βόρειο τμήμα της Αγγλίας έχει πληγεί τις τελευταίες ημέρες από κατακλυσμιαίες βροχές που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες, ενώ αύριο αναμένεται να σαρώσει την περιοχή μια νέα καταιγίδα που θα δυσχεράνει την κατάσταση.

Η αστυνομία του δυτικού Γιόρκσιρ ανακοίνωσε την ενίσχυση των περιπολιών κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού έλαβε καταγγελίες από τους πλημμυροπαθείς ότι λευκά φορτηγά κυκλοφορούν στην περιοχή για να κλέψουν τα υπάρχοντά τους που έχουν μεταφέρει έξω από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου.

«Όλοι μας είμαστε μεγαλόσωμοι. Επομένως όταν μας δουν να καταφθάνουμε, γενικά το βάζουν στα πόδια» εξήγησε ο Λόιντ Σπένσερ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Σταματήσαμε ένα ή δύο φορτηγά, έφυγαν αφήνοντας πίσω όλο το περιεχόμενό τους».

«Τη νύχτα, τα πάντα έχουν ερημώσει. Ο κόσμος εργάζεται όλη την ημέρα για να καθαρίσει, το βράδυ επομένως είναι εξουθενωμένοι. Στο Χέμπντεν Μπριτζ η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί, επικρατεί μαύρο σκοτάδι, μια πραγματική εμπόλεμη ζώνη όπως παρακολουθούμε στην τηλεόραση» τόνισε ο ίδιος.
Οι μοτοσικλετιστές συναντιούνται στην παμπ του Λόιντ. Τριάντα περίπου μοτοσικλετιστές θα συμμετάσχουν στις περιπολίες σήμερα και αύριο: εκείνοι της λέσχης των Drifters, αλλά και άλλων ομάδων, των Broken Bones, Nuntaii Mortis, Pyratz κ.α.

«Στην αρχή ο κόσμος μας αντιμετώπιζε με δυσπιστία, όμως τώρα μας προσφέρει τσάι. Μια γυναίκα μας προσέφερε ακόμα και παραδοσιακά σάντουιτς με τηγανητές πατάτες», εξήγησε ο Λόιντ.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου