ΔΙΕΘΝΗ

Παρά τα ρεκόρ κρουσμάτων, η Τσεχική κυβέρνηση προχωρά σε χαλάρωση μέτρων

παρά-τα-ρεκόρ-κρουσμάτων-η-τσεχική-κυβ-171331

Η Τσεχία θα άρει από την επόμενη εβδομάδα την υποχρέωση επίδειξης υγειονομικού πάσου για την είσοδο των πολιτών σε εστιατόρια και άλλους χώρους διασκέδασης, επιτρέποντας την είσοδο σε αυτούς και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της cοvid-19, δήλωσε ο πρωθυπουργός Περτ Φιάλα.

Η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, που επλήγη ιδιαίτερα από προηγούμενα κύματα της επιδημίας, καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων cοvid-19 καθώς εξαπλώνεται το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού. Ωστόσο αξιωματούχοι αναμένουν μείωση των κρουσμάτων μέσα στον Φεβρουάριο.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων την Τρίτη, 57.226, και επιπλέον σχεδόν 10.000 επαναμολύνσεις. Χθες καταγράφηκαν 43.307 νέα κρούσματα και περισσότερες από 7.000 επαναμολύνσεις.

Ωστόσο ο αριθμός των νοσηλειών δεν έχει σημειώσει άνοδο και παραμένει χαμηλότερος σε σχέση με αυτόν που είχε καταγραφεί στην κορύφωση των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση επιθυμεί να χαλαρώσει κάποια περιοριστικά μέτρα.

Από τις 9 Φεβρουαρίου θα αρθεί η υποχρέωσης επίδειξης αποδεικτικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο στα εστιατόρια και άλλους χώρους διασκέδασης, σημείωσε ο Φιάλα αργά χθες Τετάρτη.

Παράλληλα από τις 18 Φεβρουαρίου θα αρθεί η υποχρεωτική υποβολή σε τεστ κορονοϊού για τους εργαζόμενους σε εταιρείες και για τα σχολεία.

Σε ισχύ θα παραμείνει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους όπως και οι περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που παρίστανται σε εκδηλώσεις.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου