ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο το απόγευμα της Πέμπτης

συναγερμός-στον-λευκό-οίκο-το-απόγευμ-169941

Συναγερμό σήμαναν οι δείκτες ασφαλείας στον Λευκό Οίκο το απόγευμα της Πέμπτης. «Κάποιο αντικείμενο» είχε εισχωρήσει ή προσπαθούσε να εισχωρήσει στον κήπο μέσα απο τα κάγκελα που περιφράσουν – και ελέγχονται νύχτα και μέρα – «το καλύτερα φυλασσόμενο κτήριο» της Αμερικής.

Εκλεισαν αυτόματα κάποιες πόρτες στο ισ’ογειο, οι φρουροί επικουρικής βάρδιας έτρεξαν στις θέσεις τους και οι δύο αξιωματικοί ασφαλείας εγκαταστάθηκαν εμπρός στις οθόνες που συνδ’εονται με αρκετές ντουζίνες κάμερες, με κάποια δόση αγωνίας αν και ήταν απολύτως βέβαιοι οτι «μόνο ένας τρελός θα επιχειρούσε να πλησιάσει, απρόσκλητος, τον Πρόεδρο».

Δεν ήταν τρελός αλλά ήταν ένας πιτσιρίκος έντεκα μηνών που προκάλεσε τον συναγερμό. Ο πατέρας του τον έβγαλε περίπατο στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Πενσιλβάνια, του Λευκού Οίκου. Κάποια στιγμή του ξέφυγε από το χέρι και έτρεξε προς τα κάγκελα, έβαλε ανάμεσα σε δύο το κεφαλάκι του και – τα υπόλοιπα σήμαναν γενική κινητοποίηση. Έβαλε τα κλάματα ο πιτσίρικος γιατί πιάστηκε το κεφάλι του ανάμεσα στα δύο κάγκελα και χρειάστηκε κάποια προσπάθεια για να τον ελευθερώσουν.

«Δεν του πήραμε κατάθεση, όπως απαιτειί ο νόμος», δήλωσε με προσποιητή σοβαρότητα ο αξιωματικός ασφαλείας Εντγουιν Ντόναβαν. «Θα περιμένουμε ώσπου να μπορεί να μιλήσει και να μας εξηγήσει γιατί ήθελε να μας κάνει επίσκεψη». Και πρόσθεσε: «Επι του παρόντος, τον παραδ’οσαμε στον πατέρα του».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου