ΔΙΕΘΝΗ

Ονδούρα: Μολύνθηκε από τον κοροναϊό η νέα πρόεδρος της χώρας Σιομάρα Κάστρο

ονδούρα-μολύνθηκε-από-τον-κοροναϊό-η-ν-166092

Η νέα αριστερή πρόεδρος της Ονδούρας Σιομάρα Κάστρο, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της στα τέλη Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ότι μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό και θα παραμείνει σε απομόνωση.
Η πρόεδρος της Ονδούρας Σιομάρα Κάστρο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Jose Cabezas) ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό, συμπληρώνοντας πως παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και θα παραμείνει σε απομόνωση συνεχίζοντας να εργάζεται εξ αποστάσεως.

«Ηπια συμπτώματα»

Η 62χρονη αρχηγός του κράτους, που ξανάφερε την αριστερά της Ονδούρας στην εξουσία δώδεκα χρόνια μετά την ανατροπή του συζύγου της με το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2009, ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά της στα τέλη του Ιανουαρίου.

«Το τεστ PCR ήταν αρνητικό χθες, είναι θετικό σήμερα», ανέφερε η κυρία Κάστρο μέσω Twitter. «Η εξέταση έδειξε ήπια συμπτώματα».

Στη φτωχή χώρα της κεντρικής Αμερικής, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί πάνω από 10.500 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 392.000 και πλέον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κοροναϊού στην επικράτειά της, τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου