ΔΙΕΘΝΗ

«Θα έχουμε ένα σούπερ καλοκαίρι όπως πέρυσι», δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Υγείας

θα-έχουμε-ένα-σούπερ-καλοκαίρι-όπως-π-163290

«Να προετοιμαζόμαστε για ένα σούπερ καλοκαίρι, όπως πέρυσι», δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι, αυτή τη στιγμή, ο κορωνοϊός έχει τις καλύτερες συνθήκες για να μεταλλαχθεί.

«Είναι επιδημιολογικά αδιανόητο να μην έχουμε νέες μεταλλάξεις με αυτούς τους υψηλούς αριθμούς μολύνσεων», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Stern» ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός και επιδημιολόγος και προσθέτει:

«Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι οι νέες μεταλλάξεις θα είναι πιο ακίνδυνες».

Ο ίδιος πάντως δεν είναι απαισιόδοξος για το μέλλον.

«Θα έχουμε ένα σούπερ καλοκαίρι, όπως πέρυσι. Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού μειώθηκε απότομα καθώς η ζωή μετατοπίστηκε περισσότερο στους εξωτερικούς χώρους, όπου ο ιός εξαπλώνεται λιγότερο εύκολα», υποστηρίζει.Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της «Bild», ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μέτρα θα χαλαρώσουν πολύ πριν το Πάσχα.

«Προϋπόθεση όμως γι΄αυτό είναι ότι η παραλλαγή «Όμικρον» θα φθάσει στο αποκορύφωμά της στα μέσα Φεβρουαρίου, όπως αναμένουμε», δήλωσε ο Λάουτερμπαχ.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι τώρα θα ήταν «τρελό» να χαλαρώσουν τα μέτρα με τόσο υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού ημερησίως.

Το τελευταίο 24ωρο, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 169.571 νέα κρούσματα της νόσου Covid και 177 θανάτους.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου