ΔΙΕΘΝΗ

Φονική πυρκαγιά σε διώροφο κτίριο στην Πορτογαλία στη διάρκεια τουρνουά χαρτοπαιξίας

φονική-πυρκαγιά-σε-διώροφο-κτίριο-στη-162164

Οκτώ νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός πυρκαϊάς που ξέσπασε σε διώροφο κτίριο στη βόρεια Πορτογαλία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κτίριο τοπικής ένωσης στην Τοντέλα, προκαλώντας πανικό με αποτέλεσμα ορισμένα από τα θύματα να ποδοπατηθούν.

«Περίπου 70 άνθρωποι δειπνούσαν μέσα στο κτίριο όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, υπάρχουν νεκροί και από 50 ως 60 τραυματίες, ελαφριά και βαριά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάουλου Σάντους, διευθυντής επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ελικόπτερα μετέβησαν στο σημείο για τη διακομιδή των πιο σοβαρά τραυματισμένων, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο δήμαρχος στην κοινότητα Τοντέλα –260 χλμ. βόρεια της Λισαβόνας– ο Ζουζέ Αντόνιου Ζέζους, εξήγησε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTP ότι οι παρόντες στο δείπνο είχαν συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν σε ή να παρακολουθήσουν ένα τουρνουά Sueca (Σουέκα, δηλ. «Σουηδέζα»), ενός εξαιρετικά δημοφιλούς παιγνιδιού με χαρτιά στην Πορτογαλία, ενώ πρόσθεσε πως η πυρκαγιά φαίνεται πως προκλήθηκε όταν εξερράγη ένας καυστήρας θέρμανσης.

Η φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε ταχύτατα, κατέστη δυνατό να τεθεί τελικά υπό έλεγχο έπειτα από μία ώρα, διευκρίνισε το πυροσβεστικό σώμα στην Τοντέλα.

Πηγή: Φονική πυρκαγιά σε διώροφο κτίριο στην Πορτογαλία στη διάρκεια τουρνουά χαρτοπαιξίας | iefimerida.gr

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου