ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Νέα κρεμαστή γέφυρα μήκους 4,6 χιλιομέτρων θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία

τουρκία-νέα-κρεμαστή-γέφυρα-μήκους-46-χ-159288

Η κρεμαστή γέφυρα Çanakkale του 1915 στα στενά των Δαρδανελίων είναι έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία, ανακοίνωσαν τούρκοι αξιωματούχοι.

Ο Ebru Özdemir, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή, δήλωσε ότι το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

«Ενημερώσαμε το υπουργείο Μεταφορών ότι είμαστε έτοιμοι. Τώρα είμαστε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας. Και περιμένουμε την ημερομηνία έναρξης» ανέφερε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Akşam.

Σημείωσε, επίσης, ότι η γέφυρα θα μπορούσε να είχε ανοίξει τρεις μήνες νωρίτερα εάν δεν υπήρχαν ζητήματα που σχετίζονται με την COVID-19, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι.

Πάνω από 300 εκατ. κόστος

Το αρχικό κόστος του έργου εκτιμήθηκε στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά σύμφωνα με τον Özdemir η τιμή του αυξήθηκε κατά περισσότερο από 300 εκατομμύρια δολάρια λόγω της αύξησης των τιμών των βασικών προϊόντων που σχετίζεται με την πανδημία και των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η γέφυρα Çanakkale μήκους 4,6 χιλιομέτρων του 1915 είναι η μακρύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο. Είναι, επίσης, η μόνη γέφυρα που συνδέει τις δύο πλευρές του Στενού των Δαρδανελίων, λειτουργώντας ως σημαντικός σύνδεσμος μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου