ΔΙΕΘΝΗ

Φύλακας ζωγράφισε πίνακα αξίας 1 εκατ. δολαρίων με στυλό επειδή βαριόταν

φύλακας-ζωγράφισε-πίνακα-αξίας-1-εκατ-δ-159135

Ένας φύλακας σεκιούριτι κατέστρεψε έναν πίνακα αξίας 1 εκατ. δολαρίων επειδή «βαριόταν» στη βάρδιά του, σε μια γκαλερί της Ρωσίας. Πήρε ένα στυλό και ζωγράφισε μάτια στις δύο από τις τρεις απρόσωπες φιγούρες του πίνακα «Three Figures», που ζωγράφισε η καλλιτέχνις Άννα Λεπόρσκαγια μεταξύ του 1932 και 1934.

Ο πίνακας ήταν δανεικός στη γκαλερί Yeltsin Center της Αικατερινούπολης της Ρωσίας, από την Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ της Μόσχας, στο πλαίσιο μιας έκθεσης αφηρημένης τέχνης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της γκαλερί, το έργο τέχνης παραμορφώθηκε από έναν φύλακα σεκιούριτι, ο οποίος δεν κατονομάστηκε αλλά πιστεύεται ότι είπε πως βαρέθηκε στην πρώτη του μέρα στη δουλειά. Τελικά, απολύθηκε.

«Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε το άτομο που ζωγράφισε τα μάτια στις φιγούρες στον πίνακα της Άννας Λεπόρσκαγια – πρόκειται για υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι που καλύπτει τις ανάγκες για ασφάλεια στο Yeltsin Center. Η ζημιά έγινε με στυλό», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που μεταδίδει η DailyMail.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου