ΔΙΕΘΝΗ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της – Το Μπάκιγχαμ αρνείται να αποκαλύψει αν έχει κορωνοϊό

βασίλισσα-ελισάβετ-ανησυχία-για-την-υ-158243

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Βρετανία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς αποκαλύφθηκε ότι συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο δύο ημέρες πριν διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Τις φήμες εντείνει και η στάση του Μπάκιγχαμ, που αρνείται να επιβεβαιώσει εάν και η βασίλισσα είναι θετική στον Covid-19.

Πηγές του παλατιού αναφέρουν ότι η 95χρονη μονάρχης δεν εμφανίζει συμπτώματα, ενώ η κατάστασή της παρακολουθείται. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, η βασίλισσα έχει εμβολιαστεί τριπλά, οπότε με βάση τους κανονισμούς δεν χρειάζεται να τεθεί σε καραντίνα, εκτός αν διαγνωστεί θετική. Πάντως, αναμένεται να κάνει ένα rapid test καθημερινά για τις επόμενες επτά ημέρες.

Η Ελισάβετ έκανε το πρώτο εμβόλιο τον Ιανουάριο του 2021 και το δεύτερο τον Μάρτιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενισχυτική δόση έγινε τον Οκτώβριο.

Η ανησυχία προέκυψε μετά την ανακοίνωση ότι ο πρίγκιπας Κάρολος, επίσης τριπλά εμβολιασμένος, διαγνώστηκε με κορωνοϊό για δεύτερη φορά. Σύμβουλοί του αναφέρουν ότι η διάγνωση έγινε στο πλαίσιο τεστ ρουτίνας, πριν τις δημόσιες υποχρεώσεις του, κάτι που υποδηλώνει ότι δεν αντιμετωπίζει συμπτώματα. Ωστόσο αρνούνται να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ιατρική του κατάσταση.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου