ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Ο χάρτης με τα έκτακτα μέτρα των χωρών για την πανδημία

κορωνοϊός-ο-χάρτης-με-τα-έκτακτα-μέτρα-156543

Ο Βρετανός ρεπόρτερ της Guardian, Μπεν Κιν, ανάρτησε στο Twtiter τον χάρτη με τα μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη ανά τον κόσμο για την πανδημία του κορωνοϊού.

Καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια αναχαίτισης της μετάδοσης του κορωνοϊού, καθημερινά οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ανακοινώνουν νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Με τη βοήθεια αναλυτή αγορών πετρελαίου στο Διεθνές Πρακτορείο Ενέργειας, του Ολιβιέ Λεζέν, δημιουργήθηκε ένας χάρτη στον οποίο σημειώνεται η αντίδραση κάθε χώρας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Με γαλάζιο χρώμα σημειώνονται τα πιο ήπια μέτρα, ενώ μπλε σκούρο βάφονται τα κράτη που έχουν επιβάλλει πλήρη αποκλεισμό για την πανδημία.

Ο χάρτης με τις χώρες και τα μέτρα που έχουν λάβει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Σε αυστηρό αποκλεισμό η Ευρώπη μπροστά στην πανδημία του κορωνοϊού

Όπως είναι προφανές, η Ευρώπη, όπου η πανδημία του κορωνοϊού παρουσιάζει την μεγαλύτερη έξαρση, είναι και η ήπειρος στην οποία τα κράτη έχουν λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του ιού. Ο απολογισμός το τελευταίο 24ωρο στη γηραιά ήπειρο είναι 1.034 νεκροί σε μια μόλις ημέρα και συνολικά 5.000 θάνατοι από τον κορωνοϊό.

Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία σε αυστηρό αποκλεισμό για τον κορωνοϊό

Από την Γαλλία, που έχει επιβάλλει αυστηρό περιορισμό μετακινήσεων, την Ισπανία η οποία εδώ και πέντε ημέρες έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά και την Ιταλία που μετρά τα περισσότερα θύματα από τον κορωνοϊό, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν λάβει τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Στο χάρτη φαίνεται επίσης (με μπλε σκούρο χρώμα σημειώνονται οι χώρες που έχουν επιβάλλει πλήρη αποκλεισμό) πως και η Νότια Κορέα, η δεύτερη χώρα μετά την Κίνα που είδε τα κρούσματα και τους νεκρούς από τον κορωνοϊό να αυξάνονται ραγδαία έχει επιβάλλει καθολική απαγόρευση μετακινήσεων, αλλά και αυστηρούς ελέγχους στα σύνορά της.

Νέα μέτρα σε Βέλγιο και Γερμανία λόγω κορωνοϊού

Ο χάρτης έρχεται την ώρα που το Βέλγιο ανακοινώνει την παύση λειτουργίας του αεροδρομίου Σαρλρουά, των Βρυξελλών, στα πλαίσια της προσπάθειας αντιμετώπισης τους κορωνοϊού στη χώρα. Το Βέλγιο μετρά σήμερα 37 νεκρούς και περισσότερα από 2.257 κρούσματα.

Γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη Βαυαρία ανακοίνωσε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου, Μάρκους Σέντερ, μετά την αποτυχία, όπως είπε, των πολιτών να πειθαρχήσουν στα μέτρα περιορισμού που ίσχυαν μέχρι σήμερα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Πέραν της Ευρώπης σε δραματική κατάσταση βρίσκεται το Ιράν λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου κάθε δέκα λεπτά, όπως προειδοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας με τις οικογένειες να θάβουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε λάκκους και το ιατρικό προσωπικό να κουράρει λόγω ελλείψεων χωρίς μάσκες τους ασθενείς.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου