ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Δεν θα πιστεύετε με πόσες δόσεις εμβολιάστηκε ο Ερντογάν κατά της Covid-19

τουρκία-δεν-θα-πιστεύετε-με-πόσες-δόσε-155638

Μια μέρα μετά το αρνητικό τεστ για την COVID-19, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτογραφία, επάνω, Reuters) είπε χθες Παρασκευή ότι ο εμβολιασμός έπαιξε ρόλο στην ταχεία ανάρρωσή του.

«Σίγουρα βοήθησαν»

«Η διαδικασία ανάρρωσής μου ήταν πολύ ομαλή. Φυσικά, τα εμβόλια σίγουρα βοήθησαν. Ελαβα δύο δόσεις Sinovac και τρεις δόσεις BioNTech. Χάρη στην αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων, ανάρρωσα άνετα και σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σε ομάδα δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν εμφάνισε σημάδια κόπωσης ή εξάντλησης κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του και συνέχισε όλη τη δουλειά του από το σπίτι, εξ αποστάσεως.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση της υγείας της συζύγου του, της πρώτης κυρίας Εμινέ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα μια μέρα μετά από αυτόν και δεν έχει ακόμη αρνητικό τεστ.

«Δεν θα με άφηνε να πάω μόνος μου»

«Αυτήν τη στιγμή ακολουθεί όλα τα μέτρα, προσεύχομαι να αναρρώσει μέχρι τη Δευτέρα, γιατί πρέπει να ταξιδέψουμε μαζί. Δεν θα με άφηνε να πάω μόνος», είπε ο τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην προγραμματισμένη επίσκεψή τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Ερντογάν, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε αρνητικός και δεν έχει πλέον τα συμπτώματα της νόσου, δήλωσε ο γιατρός του την Πέμπτη.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου