ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Συλλήψεις για ισλαμιστική τρομοκρατία, «σχεδίαζαν επιθέσεις»

ιταλία-συλλήψεις-για-ισλαμιστική-τρο-15466

Έξι ύποπτους για ισλαμιστική τρομοκρατία συνέλαβε η ιταλική αστυνομία στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε Λομβαρδία και Πιεμόντε στη βόρεια Ιταλία.

Οι συλληφθέντες ενδέχεται να σχεδίαζαν επιθέσεις κατά ιταλικών στόχων, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο δίκτυο Canale 5, επισημαίνοντας ότι «είχαν πολύ κακές προθέσεις εναντίον της χώρας μας».

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ζευγάρι Μαροκινών ιταλικής υπηκοότητας που φέρεται να ετοιμαζόταν να φύγει για τη Συρία και το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους. Μαζί τους θα έπαιρναν και τα παιδιά τους, ηλικίας δύο και τεσσάρων ετών.

Μαζί τους επρόκειτο να φύγει και ένας Μαροκινός 23 ετών, αδελφός «ξένου μαχητή» ο οποίος είχε απελαθεί από την Ιταλία το 2015. Ο 23χρονος επίσης συνελήφθη.

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων απαγγέλθηκαν από την εισαγγελία κατηγορίες για «συμμετοχή σε οργάνωση με στόχο τη διεθνή τρομοκρατία».

Ενδέχεται να σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην Ιταλία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. Μεταξύ των συλληφθέντων ζευγάρι Μαροκινών που ετοιμαζόταν να φύγει για τη Συρία, καθώς και 23χρονος, επίσης Μαροκινός, αδελφός ξένου μαχητή που είχε απελαθεί από την Ιταλία το 2015.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε μέσω ανάρτησής του στο Twitter «πολύ σημαντική την επιχείρηση κατά εξτρεμιστών» συγχαίροντας τον υπουργό Εσωτερικών, τις υπηρεσίες πληροφορίες και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου